2020 için kumaş trendleri

2020 Kumaş Trendleri

  1. Modern tasarımın gerçek perde trendleri
  2. Önümüzdeki sezon moda perde çeşitleri
  3. Perdeler için en yeni malzemeleri seçin
  4. Evinizin tasarımına son dokunuş
  5. Modern perde aksesuarları
  6. Salon Perdeleri 2020
  7. 2020 Perde trendleri
  8. 2020 İçin Perde kumaşları Trendi
  9. Motorlu Perdeler

2020 için perdelik trendler

Perdelik, sadece bir odanın dekoratif stilini güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda renk, zarafet veya kontrast dokunuşunu değil, aynı zamanda odaların parlaklığına da müdahale eder. Bu nedenle, bir model veya başka bir model arasında seçim yapmak için, evdeki diğer öğelerin dekoratif stilini değil, aynı zamanda elde etmek istediğimiz ışık ve gizlilik miktarını da dikkate almalıyız.

Bu 2020 pencereleri süslemek için ne gerekiyor?

Dekorasyon trendleri ve perdelik ve panjurlardaki ‘zorunluluk’ doğrudan birbiriyle ilişkilidir. Bu şekilde, doğal ve renkli baskıların yanı sıra keten, vahşi ipekler veya daha ‘boho’ ortamlar için bozunanlar gibi hassas ve yarı saydam malzemelerin nötrleri ile cesur perdelik giyilir.

Renklere gelince, iki tonlu perdeler, perdenin tüm çevresinde olduğu gibi, sadece altta iki tonu karıştırarak eğilimlidir. İyi kombinasyonlar seçildiği sürece bu çok sofistike ve zarif bir seçenektir.

Başka bir eğilim, farklı unsurları ve doku türlerini karıştırmaktır. Örneğin, perde ve panjur kombinasyonu oturma odası gibi bazı odalarda ideal olabilir. Bu, körlüğün sertliğini ve perdenin akışkanlığını karıştırır.

Yıllar önce olmayan eğilimleri hatırlarsak, perdelik her zaman zemin seviyesinde mükemmel bir şekilde kesilmelidir. Bunun yerine, özellikle daha modern ortamlarda birkaç santimetre sürükleyen perdeler taşınır.

Yüksek tavanlı evlerde, trendler perdelerin neredeyse aynı çatıdan yerleştirilmesini emreder, daha stilize odalar yaratır ve daha geniş bir ferahlık hissi verir.

Daha gayri resmi ve rahat odalarda püsküllü perdeler kenarları boyunca taşınır. Çocuk odaları için renkli püsküller idealdir. Öte yandan, evin odalarının geri kalanında, aynı tondaki püsküller perdelik kumaştan daha iyidir.

Perdelik veya panjur mu?

Her birinin kişisel zevkine veya en son trendlere ek olarak, bazı faktörler klasik perdeyi tercih etmenin veya bunun yerine panjur seçmenin daha iyi olup olmadığını gösterebilir.

Örneğin, büyük pencerelerde perdeler en pratik çözümdür. Buna ek olarak, bu durumlarda sadece bu tür pencerelerin sunduğu harika manzaraların tadını çıkarmak için onları çalıştırın.

Birkaç bitişik pencere bir arada varsa, gereken tüm perdeyi yerleştirmek için tek bir çubuk kullanılabilir.

Bunun yerine, panjurlar genellikle evin daha küçük pencerelerine yerleştirilir. Her ne kadar böyle olmak zorunda olmasa da.

Bu seçim için dikkate alınacak diğer hususlar, odanın yapısı ve pencerenin bulunduğu alandır. Pencerenin kenarlarında kenar boşlukları varsa, bu deliklere dinlenmeleri için onları açan perdelik yerleştirebiliriz. Bu alan mevcut olmadığında, açık perdelik pencerenin uçlarındaki ışığı kaplayacaktır. Bu nedenle, pencere bir köşede olduğunda veya ona bağlı bir mobilya parçası olduğunda, ışığından en iyi şekilde yararlanmanızı sağlayan bir kör bahis seçmek daha iyi olacaktır.

 İhtiyaçlar kuralı

Perde veya kör arasındaki bu seçimde pencere açma mekanizması da farkedilemez. Kayar pencerelere birbirinin yerine bir perde veya kör yerleştirilebilir. Öte yandan, içeriye açılan katlanır pencereler, camın açıklığından geçişini engellemeyen perdeyle daha iyi birleşir.

Ancak bazı durumlarda, zevklerin ötesinde, her odanın ışık ihtiyacı vardır. Perdelik ve panjurların esas olarak pencerelerden geçen ışık miktarını modüle etmeye, gizlilik sağlamaya ve ısı yalıtımını iyileştirmeye hizmet ettiği unutulmamalıdır.

Mahremiyet kazanmanız gerektiğinde, muhtemelen en iyi seçenek kördür, çünkü meraklı gözleri önlemek için ışığı kaybetmeden orta yüksekliğe indirmenizi sağlar.

Sabahları tam bir karanlık aranan yatak odaları veya daha iyi bir ısı yalıtkanı için, çok daha ağır olmalarına rağmen tamamen opak kumaş perdelik vardır.

Odanın tipi ve tarzı da perdelik veya jaluzi yerleştirme seçimini etkiler.

Daha romantik ve rahatlatıcı bir dokunuşa sahip zarif oda ve yatak odalarında, perdelik kumaş şıklığı teşvik eder ve bu odaları daha davetkar hale getirir. Öte yandan, banyo, mutfak gibi duman, nem ve kir bulunan odalarda, pencereyi kaplayan kumaşı en aza indirmek uygundur. Bu durumlarda, cam elyafı veya PVC kaplı polyester ipliğin ‘ekran’ perdeleri daha iyi bir seçenek olabilir. Bu tür panjurlar daha pratiktir, çünkü esas olarak bir bez ve biraz su ile daha kolay temizlenirler.

 Bir tat meselesi

Tüm bunları göz önünde bulundursak da, tarzımızı asla bir kenara bırakamayız. Daha klasik, vintage veya rustik bir tarzla özdeşleşirseniz veya rahat, sade veya sıcak bir atmosfer arıyorsanız, perdeyi daha iyi kullanın.

Ancak bunun yerine kendinizi daha minimalist ve endüstriyel modern bir tarzla tanımlarsanız, bir kör veya ekran tercih etmek tercih edilir.

Bununla birlikte, bazı durumlarda en iyi seçenek, pencere ve görünümleri arasında parazit oluşturan herhangi bir kumaş türü veya eleman yerleştirmektir.